Agenda

23/05 Webinar Interculturele competenties voor NT2-docenten. VU-NT2. Amsterdam

Op 23 mei aanstaande organiseert Vrije Universiteit-NT2 een Webinar Interculturele competenties voor NT2-docenten. In een uur tijd wordt u bijgepraat over dit vakinhoudelijk onderwerp en krijgt u tips en adviezen aangereikt om meteen in praktijk te brengen bij uw NT2- onderwijs. 

Lees verder
18/05 NT2-conferentie BVNT2 2019: Het vakmanschap van de docent. Utrecht

De grote NT2-conferentie van de Beroepsvereniging van docenten NT2 (BVNT2) zal volgend jaar plaatsvinden op zaterdag 18 mei in Utrecht, op een van de locaties van de HU in de Uithof, Padualaan 101. Het thema van de conferentie is: Het vakmanschap van de NT2-docent. De BVNT2 roept presentatoren op om een voorstel voor een bijdrage aan het programma in te dienen.

Lees verder
12/04 Succesvolle BVNT2-studiedag Alfa-NT2 wordt herhaald

Op 16 november jl. was er weer een studiedag voor AlfaNT2-docenten uit de inburgering, de volwasseneneducatie en de ISK’s, georganiseerd door de BVNT2.
Wegens grote belangstelling is er besloten om deze studiedag te herhalen in 2019: op 12 april a.s.

 

Lees verder
05/04 Vijfentwintig jaar NUT

Dit jaar bestaat de Vereniging van Nederlandse en Vlaamse Universitaire Talencentra (NUT) 25 jaar. Dit wordt gevierd met een bijzondere jubileumconferentie in Antwerpen op vrijdag 5 april 2019, met als thema De macht en pracht van taal.

Lees verder
03/04 Aan de slag met Wablieft-boeken in de NT2-les!

 VOCVO, het Vlaamse ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs, organiseert op woensdag 3 april en woensdag 8 mei in Mechelen een workshop over het onderwerp leesplezier en creatief schrijven bij cursisten NT2 stimuleren.

Lees verder

Bekijk het laatste nummer: LES nr. 229

Column

In zinnen. Volle zinnen. Poëzie in de NT2 klas

In zinnen. Volle zinnen. Poëzie in de NT2 klas
Jampa

Mieke de Haan is huisdichter van Les. In deze column publiceert zij maandelijks een nieuw gedicht dat ze schrijft naar aanleiding van ervaringen van haar cursisten. Bij elk gedicht geeft ze ook een lestip.

Lees verder

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Ik wil advocaat worden

Waarom ze niet naar de havo mag? Het is de vraag van een meisje uit Afghanistan op de ISK. Haar neef mocht wel naar de havo. Waarom zij niet? Ze heeft nog niet het juiste taalniveau en zal via mbo 2 haar weg moeten vinden. Ondertussen werkt ze hard aan het leren van de taal en heeft ze altijd een boekje bij zich waarin ze moeilijke woorden opschrijft.

Lees verder
Column
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.