Agenda

18/05 NT2-conferentie BVNT2 2019: Het vakmanschap van de docent. Utrecht

De grote NT2-conferentie van de Beroepsvereniging van docenten NT2 (BVNT2) zal volgend jaar plaatsvinden op zaterdag 18 mei in Utrecht, op een van de locaties van de HU in de Uithof, Padualaan 101. Het thema van de conferentie is: Het vakmanschap van de NT2-docent. De BVNT2 roept presentatoren op om een voorstel voor een bijdrage aan het programma in te dienen.

Lees verder
12/04 Succesvolle BVNT2-studiedag Alfa-NT2 wordt herhaald

Op 16 november jl. was er weer een studiedag voor AlfaNT2-docenten uit de inburgering, de volwasseneneducatie en de ISK’s, georganiseerd door de BVNT2.
Wegens grote belangstelling is er besloten om deze studiedag te herhalen in 2019: op 12 april a.s.

 

Lees verder
05/04 Vijfentwintig jaar NUT

Dit jaar bestaat de Vereniging van Nederlandse en Vlaamse Universitaire Talencentra (NUT) 25 jaar. Dit wordt gevierd met een bijzondere jubileumconferentie in Antwerpen op vrijdag 5 april 2019, met als thema De macht en pracht van taal.

Lees verder
03/04 Aan de slag met Wablieft-boeken in de NT2-les!

 VOCVO, het Vlaamse ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs, organiseert op woensdag 3 april en woensdag 8 mei in Mechelen een workshop over het onderwerp leesplezier en creatief schrijven bij cursisten NT2 stimuleren.

Lees verder
12/03 Het MeerTaal congres 2019: De toekomst van het taalonderwijs. Ede

Op 12 maart 2019 organiseert tijdschrift MeerTaal het congres De toekomst van het taalonderwijs in de Reehorst (Ede). In het programma geven vooraanstaande sprekers en workshopleiders hun visie voor het taalonderwijs van de toekomst en handvatten om het taalonderwijs toegerust te maken voor de toekomst.

 

Lees verder

19/11 online studiemiddag Gezondheid en Taal

Op vrijdag 19 november van 13.30-16.30 organiseren Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, Stichting Het Begint met Taal en ITTA een online studiemiddag over Gezondheid en Taal. De middag is voor NT2-docenten en voor taalcoachcoördinatoren.

Lees verder

Verschijning LES 227:

Verwacht oktober 2023

Bekijk het laatste nummer: LES nr. 226

Advertentie
Advertentie
Column

In zinnen. In volle zinnen

In zinnen.          In volle zinnen
Mussie

Mieke de Haan is huisdichter van Les. In deze column publiceert zij maandelijks een nieuw gedicht dat ze schrijft naar aanleiding van ervaringen van haar cursisten. Bij elk gedicht geeft ze ook een lestip.

Lees verder

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Drie vrienden na de ISK

Soms trok hij even zijn wenkbrauwen op als hij iets zei, om zo de hele klas naar zijn hand te zetten. Zijn vriend ging dan achterin zitten, omdat hij rustig wilde werken. De laatste van het drietal bleef opletten en maakte altijd zijn huiswerk.

Lees verder
Column
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.