Agenda

12/03 Het MeerTaal congres 2019: De toekomst van het taalonderwijs. Ede

Op 12 maart 2019 organiseert tijdschrift MeerTaal het congres De toekomst van het taalonderwijs in de Reehorst (Ede). In het programma geven vooraanstaande sprekers en workshopleiders hun visie voor het taalonderwijs van de toekomst en handvatten om het taalonderwijs toegerust te maken voor de toekomst.

 

Lees verder
15/02 Starterskit NT2 & NT2 Alfa CBE Vlaanderen

Lesgeven aan NT2- cursisten en Alfa-cursisten vergt een specifieke aanpak. In de opleiding Starterskit NT2 & NT2 Alfa CBE, georganiseerd door VOCVO, wordt de bril van de cursisten opgezet. Er wordt een kader aangeboden waarbinnen een functionele aanpak in een krachtige leeromgeving centraal staat.

Deze opleiding vindt plaats op 15 februari en 1 maart in Brussel.

Uit de VOCVO nieuwsbrieven.

Lees verder
27/11 Conferentie taal en rekenen 2018: van 1931 naar 2020. Den Bosch

Op dinsdag 27 november organiseren deSteunpunten taal en rekenen vo en mbo een gezamenlijke conferentie gericht op toekomstbestendig taal- en rekenonderwijs. 

 

Lees verder
27/11 Conferentie Taal en Rekenen 2018: van 1931 naar 2020

Conferentie Taal en Rekenen: van 1931 naar 2020

De Steunpunten taal en rekenen vo en mbo organiseren in het mooie congrescentrum 1931 in 's -Hertogenbosch een gezamenlijke conferentie gericht op toekomstbestendig taal- en rekenonderwijs.

 

Lees verder
23/11 Studiemiddag BVNT2 Spreken en Luisteren. Utrecht

Op 23 november organiseert de BVNT2 een studiemiddag over luisteren en spreken. de workshops zijn eerder gegeven in november 2017 in Antwerpen Berchem.

Aanmelden kan via www.bvnt2.org

Lees verder

Bekijk het laatste nummer: LES nr. 229

Column

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Ik wil advocaat worden!

Waarom ze niet naar de havo mag? Het is de vraag van een meisje uit Afghanistan op de ISK. Haar neef mocht wel naar de havo. Waarom zij niet? Ze heeft nog niet het juiste taalniveau en zal via mbo 2 haar weg moeten vinden. Ondertussen werkt ze hard aan het leren van de taal en heeft ze altijd een boekje bij zich waarin ze moeilijke woorden opschrijft.

Lees verder

In zinnen. In volle zinnen

In zinnen.          In volle zinnen
Olha

Mieke de Haan is huisdichter van Les. In deze column publiceert zij maandelijks een nieuw gedicht dat ze schrijft naar aanleiding van ervaringen van haar cursisten. Bij elk gedicht geeft ze ook een lestip.

Lees verder

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Drie vrienden na de ISK

Soms trok hij even zijn wenkbrauwen op als hij iets zei, om zo de hele klas naar zijn hand te zetten. Zijn vriend ging dan achterin zitten, omdat hij rustig wilde werken. De laatste van het drietal bleef opletten en maakte altijd zijn huiswerk.

Lees verder
Column
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.