Agenda

28/09 Studiedag Mbo Taalacademie: Ga buiten je boekje!

Op vrijdag 28 september 2018 vindt in vergadercentrum de Eenhoorn te Amersfoort de eerstvolgende studiedag van de Mbo Taalacademie plaats. De dag is gewijd aan aansprekend onderwijs Nederlands. De ochtend zal in het teken staan van versterking van het taalonderwijs.

 

 

Lees verder
25/09 Netwerkbijeenkomst isk docenten en coördinatoren

Op dinsdag 25 september organiseert Schoolinfo een netwerkbijeenkomst speciaal voor ISK-docenten en -coördinatoren. Deze bijeenkomst staat in het teken van omgaan met culturele diversiteit, het communiceren met jonge statushouders en met hun ouders. 

 

Lees verder
22/09 Open azc dag 2018: zaterdag 22 september!

Op zaterdag 22 september, tevens Nationale Burendag, is het zover; de Open azc dag 2018. Een jaarlijks initiatief van Centraal Orgaan opvang asielzoekers, ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland.

Veertig asielzoekerscentra door heel Nederland openen hun deuren van 13.00 tot 16.00 uur. Van harte welkom! 

Lees verder
08/09 Week van de geletterdheid 2018

 

Van 8 tot 14 september wordt in Vlaanderen en Nederland weer De week van de geletterdheid gehouden.
Houd de verschillende websites en sociale media in de gaten voor meer nieuws.

 

 

Lees verder
27/08 Het Colloquium Neerlandicum. IVN. Leuven

Elke drie jaar organiseert de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek (IVN) een eigen congres: het Colloquium Neerlandicum. Van 27 t/m 31 augustus 2018 vindt het 20e Colloquium Neerlandicum plaats.

 Het 20e Colloquium wordt georganiseerd door de IVN en de KU Leuven. 

Lees verder

Bekijk het laatste nummer: LES nr. 229

Column

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Ik wil advocaat worden!

Waarom ze niet naar de havo mag? Het is de vraag van een meisje uit Afghanistan op de ISK. Haar neef mocht wel naar de havo. Waarom zij niet? Ze heeft nog niet het juiste taalniveau en zal via mbo 2 haar weg moeten vinden. Ondertussen werkt ze hard aan het leren van de taal en heeft ze altijd een boekje bij zich waarin ze moeilijke woorden opschrijft.

Lees verder

In zinnen. In volle zinnen

In zinnen.          In volle zinnen
Olha

Mieke de Haan is huisdichter van Les. In deze column publiceert zij maandelijks een nieuw gedicht dat ze schrijft naar aanleiding van ervaringen van haar cursisten. Bij elk gedicht geeft ze ook een lestip.

Lees verder

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Drie vrienden na de ISK

Soms trok hij even zijn wenkbrauwen op als hij iets zei, om zo de hele klas naar zijn hand te zetten. Zijn vriend ging dan achterin zitten, omdat hij rustig wilde werken. De laatste van het drietal bleef opletten en maakte altijd zijn huiswerk.

Lees verder
Column
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.