Agenda

22/06 Ontmoetingsfeest Atlas, Antwerpen.

Atlas, integratie en inburgering Antwerpen, organiseert op 22 juni een ontmoetingsfeest op het Theaterplein te Antwerpen.

Het wordt een feest voor nieuwe, oude, grote en kleine Antwerpenaren.

Lees verder
08/06 Studiemiddag ISK ’Lezen op de ISK in de praktijk’. ISK Tiel

Technisch lezen, leesstrategieën, woordenschatverwerving, leesplezier, leesbeleid. Iedereen kent het belang van lezen. Maar hoe richt je nou een leuke EN zinvolle leesles in?
Tijdens deze middag (15-18 uur) die georganiseerd is door de werkgroep ISK/NT2 voor jongeren van de BVNT2, wil de werkgroep graag praktisch met elkaar aan de slag gaan. 

Meld je snel aan via secretariaat@bvnt2.org.

Voor meer informatie klik hier.
Bron: Nieuwsbrief BVNT2, 6 mei 2018.

Lees verder
07/06 Eindconferentie van het EDINA-project. Rotterdam

Het voornaamste doel van EDINA (EDucation of International Newly Arrived migrant pupils) is om ondersteuning te bieden aan gemeenten, scholen en leerkrachten bij de ontvangst en integratie in het schoolsysteem van nieuwe migrantenkinderen (4-18+) die de schooltaal nog niet machtig zijn.

Professionals met een passie voor innovatie en onderwijs worden van harte uitgenodigd om dit event bij te wonen op 7 juni te Rotterdam.
Ga snel naar het 
inschrijfformulier om u aan te melden!
Meer informatie: 
EDINA

Bron: Nieuwsbrief BVNT2, 6 mei 2018.

Lees verder
18/05 Studiedag Mbo Taalacademie: Weet waarom je meet! Amersfoort

Op vrijdag 18 mei 2018 vindt de komende studiedag van de Mbo Taalacademie plaats in vergadercentrum de Eenhoorn te Amersfoort. De dag is gewijd aan formatieve en summatieve toetsing Nederlands in het mbo. 

Lees verder
17/05 Start Starterskit voor alfa (NT2)-lesgevers. Gent

De Starterskit is bedoeld voor startende alfa (Nt2)-lesgevers in het volwassenenonderwijs. De opleiding vindt plaats op donderdag 17 mei en donderdag 31 mei 2018 (telkens van 9.30 tot 16 uur).
Voor meer informatie en inschrijven klik hier.

 

Lees verder

Bekijk het laatste nummer: LES nr. 229

Column

In zinnen. In volle zinnen

In zinnen.          In volle zinnen
Olha

Mieke de Haan is huisdichter van Les. In deze column publiceert zij maandelijks een nieuw gedicht dat ze schrijft naar aanleiding van ervaringen van haar cursisten. Bij elk gedicht geeft ze ook een lestip.

Lees verder

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Drie vrienden na de ISK

Soms trok hij even zijn wenkbrauwen op als hij iets zei, om zo de hele klas naar zijn hand te zetten. Zijn vriend ging dan achterin zitten, omdat hij rustig wilde werken. De laatste van het drietal bleef opletten en maakte altijd zijn huiswerk.

Lees verder
Column
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.