Agenda

27/06 8de Anéla conferentie, 2015: oproep voor bijdrages

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 mei 2015 vindt 8de Anéla conferentie plaats, dit in samenwerking met de Belgische Vereniging voor Toegepaste Linguïstiek (ABLA) en AILA-Europe. Anéla is de Nederlandse Vereniging voor Toegepaste Taalwetenschap. De Anéla nodigt u uit om voorstellen in te dienen voor een bijdrage in de vorm van een poster, presentatie, paper of colloquium. 

Lees verder
27/06 Mbo Taalacademie studiedag Differentiatie en Integratie 19 september 2014 Start Academiejaar 2014-2015

De Mbo Taalacademie luidt op vrijdag 19 september haar achtste jaar in met de studiedag Differentiatie en Integratie. De Academie biedt een platform voor professionals Nederlands in het mbo; taaldocenten, taalcoaches en taalcoördinatoren. Leden volgen trainingen en workshops, wisselen ervaringen en materialen uit en voeren discussies over actuele kwesties.

Lees verder
23/05 BVNT2 Conferentie 2014

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 mei zal in het inmiddels vertrouwde Conferentiecentrum Bovendonk de zevende BVNT2-conferentie gehouden worden. Het is dé conferentie waar tweedetaalverwerving, tweedetaalonderwijs, taalontwikkeling, taalondersteuning en taalbeleid centraal staan.

Lees verder
16/05 Schrijfprijs Nt2: Feestelijke uitreiking op 16 mei 2014

Op 16 mei is de feestelijke uitreiking van de Schrijfprijs Nt2. De uitreiking vindt plaats in het Huis van het Nederlands in Antwerpen. Inmiddels heeft de jury haar keuze gemaakt en voor de vier categorieën inzendingen (Alfa, A1/A2, B1/B2, OKAN/ISK) de winnaar aangewezen. De prijs gaat naar de Nt2-leerder die binnen zijn categorie het beste verhaal of gedicht schrijft over het thema: Hier voel ik me thuis, mijn plek, mijn stad!

Lees verder
24/04 Bekendmaking van de nominaties Schrijfprijs NT2

Dit jaar geeft Les een vervolg aan de Schrijfprijs NT2 (voorheen Taalunie Schrijfprijs NT2). De jury heeft 375 inzendingen ontvangen! Ze buigt zich nu over de leuke en lastige klus om een shortlist op te stellen en winnaars aan te wijzen.

Lees verder
18/09 Het schoolvak Nederlands. Gent

De conferentie van Het Schoolvak Nederlands is een jaarlijkse conferentie over het onderwijs Nederlands over alle niveaus heen: kleuter- en basisonderwijs; secundair/voortgezet onderwijs; hoger onderwijs & Nt2.

Bovendien kunt u op beide dagen de informatiebeurs bezoeken waarop Vlaamse en Nederlandse (educatieve) uitgevers en vakverenigingen hun publicaties voorstellen. De HSN vindt plaats op 18 en 19 november op de Universitiet van Gent.

 

Lees verder
27-31 januari 2015: Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT). Utrecht

 


Een bomvolle Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) is van dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 januari 2015 te bezoeken in de Jaarbeurs te Utrecht. Onderwijsprofessionals krijgen een stevig programma voorgeschoteld om zich te laten informeren over actuele ontwikkelingen en interessante innovaties op onderwijsgebied. NOT is de grootste vakbeurs voor professionals in het po, vo en mbo.

 

Openingstijden en meer info 
De Nationale Onderwijs Tentoonstelling is van dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 januari 2015 geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de beurs is te vinden op www.not-online.nl.

 

 

Lees verder

Bekijk het laatste nummer: LES nr. 216

Advertentie

Advertentie
Column

Spelenderwijs, aflevering 2: Mini Travel Katupri.

In de column Spelender- wijs bespreken Sandy Posthumus Meyjes en Ellis Delken elke twee maanden een spel dat je in de taalles kunt inzetten. Deze keer laten ze het kaartspel Mini Travel Katupri zien.

Lees verder

Doorgestroomd. 'Ik wil leren.'

Een mailtje over een leerling van de ISK die ‘het niet heeft gered op mbo 3’. Hij moet volgens de schrijfster naar mbo 1, omdat hij geen geldige vooropleiding heeft.

Lees verder
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.