Schrijfprijs NT2 2022-2023

Stichting Les organiseert komende periode de zesde editie van de Schrijfprijs NT2, een schrijfwedstrijd voor NT2-leerders in Vlaanderen en Nederland (*). Vanaf 8 oktober kunnen teksten worden ingestuurd.

 

Doel van de prijs
Doel van de prijs is anderstalige volwassenen en jongeren die Nederlands leren aan te moedigen tot vrij en creatief schrijven.

 

Het motto: Naar buiten...

Met dit motto willen we inspireren te schrijven over de natuur, het buitenleven en alles wat je ervaart als je de deur uitgaat. Het motto stemt tot dichten en dromen met alle zintuigen. 

Hoe werkt de NT2-schrijfwedstrijd?

NT2-docenten moedigen hun cursisten of leerlingen aan om een tekst in te sturen van maximaal 500 woorden onder het motto: Naar buiten...  Tot uiterlijk 29 januari kunnen NT2-leerders via hun docent een verhaal of gedicht inzenden.

 

Wie wordt de winnaar?

De schrijfprijs kent drie categorieën en per categorie twee winnaars, een volwassene en een jongere. De jongeren zijn leerlingen van de Internationale Schakelklassen (ISK) in Nederland of van de Vlaamse Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers (OKAN). Dit zijn de categorieën:

-        schrijvers op niveau Alfa B/C;

-        schrijvers op niveau A1-A2;

-        schrijvers op niveau B1-B2.

Voor alle categorieën geldt: uit de inzenders wint één volwassene en één  OKAN/ISK-leerling een prijs.

 

Hoe werkt de jury?

De jury kijkt naar schrijfplezier en originaliteit. De beoordeling gebeurt in twee rondes. Eerst lezen docentenpanels uit Nederland en Vlaanderen alle inzendingen. In de tweede ronde kiest de jury uit de beste teksten zes winnaars.

 

Wat is de prijs?

De prijs is, naast eeuwige roem, een cheque van € 250,- Teksten van de winnaars worden opgenomen in het zomernummer van Tijdschrift Les in 2023. Alle geselecteerde teksten worden gepubliceerd in een mooi boekje.
Op worden de winnaars van de Schrijfprijs NT2 bekendgemaakt op een feestelijke bijeenkomst op 2 juni 2023 in Atlas, integratie & inburgering te Antwerpen. 

 

Zie ook: www.schrijfprijsnt2.org

 

Met dank aan de sponsoren Stichting Les, Nederlandse Taalunie, Uitgeverij Boom en Atlas, integratie & inburgering Antwerpen.

 

 

Verschijning LES 228:

Verwacht begin januari 2024

Bekijk het laatste nummer: LES nr. 227

Advertentie
Advertentie
Column

In zinnen. In volle zinnen

In zinnen.          In volle zinnen
Pianist

Mieke de Haan is huisdichter van Les. In deze column publiceert zij maandelijks een nieuw gedicht dat ze schrijft naar aanleiding van ervaringen van haar cursisten. Bij elk gedicht geeft ze ook een lestip.

Lees verder

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Drie vrienden na de ISK

Soms trok hij even zijn wenkbrauwen op als hij iets zei, om zo de hele klas naar zijn hand te zetten. Zijn vriend ging dan achterin zitten, omdat hij rustig wilde werken. De laatste van het drietal bleef opletten en maakte altijd zijn huiswerk.

Lees verder
Column
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.