bestuur

Rob Bouquet

Na een studie Sociologie was Rob werkzaam als systeembeheerder en ICT docent. Door zijn partner, die redactielid was, leerde hij Les kennen. In 2004 besloot het bestuur de uitgave via de Stichting Les te doen. Net met pensioen nam hij de abonnee administratie voor zijn rekening. Sinds 2008 ligt de uitgave bij uitgeverij Boom en werd hij secretaris/penningmeester in het bestuur van de Stichting. Vanaf de tweede editie ondersteunt hij  de organisatie van de Schrijfprijs NT2.

 

Ludwig Willaert

Bestuurslid sinds oktober 2022. Ludwig is stafmedewerkerbij 'geletterdheid en extra leerkansen' bij Ligo Brusselleer. Hij coördineert ook het Plan Geletterdheid Brussel (VGC), waarin Brusselleer fungeert als expertisecentrum voor de aanpak van laaggeletterdheid. Daarvoor werkte Ludwig als coach en opleider bij het Vlaamse ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs (VOCVO). Vanuit het Ligo netwerk, dat alle centra voor basiseducatie verbindt, probeert hij de Vlaamse vertegenwoordiger te zijn voor Les.

 

Nel de Jong

Voorzitter van het bestuur sinds oktober 2018, redactielid van 2011 t/m 2014. Nel de Jong is docentenopleider bij VU-NT2, adviseur/ontwikkelaar bij De Jong Taaladvies en lid van de Commissie Staatsexamens NT2. Tot 2021 was zij universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam en docent aan de Universiteit van Amsterdam, onder andere bij de respectievelijke masteropleidingen Nederlands als tweede taal.

 

Haas de Groot

Bestuurslid van Stichting Les vanaf oktober 2022, daarvoor redactielid van Les van 2008 tot 2021.

Haas de Groot is van oorsprong docent Nederlands/NT2 en remedial teacher. Van 1987 tot 2007 heeft zij in het onderwijs gewerkt, voornamelijk met anderstaligen, van analfabeten tot staatsexamengroepen. Van 2007 tot 2018 werkte zij bij Bureau ICE. Ze was daar betrokken bij allerlei projecten die met taal te maken hebben, zoals het inburgeringsexamen en de Staatsexamens NT2. Sinds 2018 is Haas adviseur bij Stichting Lezen en Schrijven, waar zij organisaties helpt bij de aanpak van laaggeletterdheid.

Haas is ook lid van de Adviescommissie inburgeringsexamens voor Bureau ICE.

Verschijning LES 227:

Verwacht oktober 2023

Bekijk het laatste nummer: LES nr. 226

Advertentie
Advertentie
Column

In zinnen. In volle zinnen

In zinnen.          In volle zinnen
Mussie

Mieke de Haan is huisdichter van Les. In deze column publiceert zij maandelijks een nieuw gedicht dat ze schrijft naar aanleiding van ervaringen van haar cursisten. Bij elk gedicht geeft ze ook een lestip.

Lees verder

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Drie vrienden na de ISK

Soms trok hij even zijn wenkbrauwen op als hij iets zei, om zo de hele klas naar zijn hand te zetten. Zijn vriend ging dan achterin zitten, omdat hij rustig wilde werken. De laatste van het drietal bleef opletten en maakte altijd zijn huiswerk.

Lees verder
Column
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.