bestuur

Rob Bouquet

Na een studie Sociologie was Rob werkzaam als systeembeheerder en ICT docent. Door zijn partner, die redactielid was, leerde hij Les kennen. In 2004 besloot het bestuur de uitgave via de Stichting Les te doen. Net met pensioen nam hij de abonnee administratie voor zijn rekening. Sinds 2008 ligt de uitgave bij uitgeverij Boom en werd hij secretaris/penningmeester in het bestuur van de Stichting. Vanaf de tweede editie ondersteunt hij  de organisatie van de Schrijfprijs NT2.

 

Charlotte Heremans

NT2 is zowat de rode draad doorheen m'n werkcarrière. Zo is zij gestart als lesgever NT2 bij CVO Lethas in Brussel. Na negen leerrijke jaren heeft zij de stap gezet naar de pedagogisch begeleiding bij Vocvo, met focus op NT2 en duidelijke taal.  Momenteel is zij aan de slag bij Ligo Halle-Vilvoorde als teamcoach en educatief medewerker waar ze, naast NT2, ook mocht kennismaken met het begeleiden van cursisten in hun Alfatraject. Sinds 2020 is zij lid van het Les bestuur. Zij probeert hier een goede vertegenwoordiging te zijn voor de Vlaamse zijde van Stichting Les. Boeiende jobs en interessante uitdagingen die zij allen warm in haar hart draag.

 

Nel de Jong

Voorzitter van het bestuur sinds oktober 2018, redactielid van 2011 t/m 2014. Nel de Jong is adviseur/ontwikkelaar bij De Jong Taaladvies en lid van de Commissie Staatsexamens NT2. Tot 2021 was zij universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam en docent aan de Universiteit van Amsterdam, onder andere bij de respectievelijke masteropleidingen Nederlands als tweede taal.

 

Marli Tijssen

Bestuurslid van Stichting Les vanaf 2009 tot op heden, daarvoor redactielid van Les van 1994-2009. Voorheen werkzaam als managing consultant bij CINOP van 1994-2013 en als zodanig actief betrokken bij NT2, NT1 en VT- onderwijs en onderzoek. Van 2014 tot op heden Toezichthouder bij het ITTA en lid van bestuur van diverse organisaties.

Bekijk het laatste nummer: LES nr. 221

Advertentie
Advertentie
Column

In zinnen. In volle zinnen

In zinnen.          In volle zinnen
De bakker op de hoek

Mieke de Haan is huisdichter van Les. In deze column publiceert zij maandelijks een nieuw gedicht dat ze schrijft naar aanleiding van ervaringen van haar cursisten. Bij elk gedicht geeft ze ook een lestip.

Lees verder

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Een tweede kans

'U bent de beste mentor', zegt hij bij het afscheid van de ISK. Een compliment dat verrast, want meteen de eerste keer al stonden we lijnrecht tegenover elkaar.

Lees verder
Column
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.