Agenda

19/11 Tel mee met Taal festival 2018. Congres over laaggeletterdheid en leesbevordering. Amsterdam.

Maandag 19 november is er in Amsterdam het Tel mee met Taal festival, hét congres over laaggeletterdheid en leesbevordering. De organisatoren willen graag u dit jaar bij de voorbereidingen betrekken.

Wat brengt u mee?

 

Lees verder
09/11 Strategisch Plan Geletterdheid 2017-2024. Brussel

Het Vlaamse Strategisch Plan Geletterdheid 2017-2024 is inmiddels door de Vlaamse regering goedgekeurd. Dit wordt gevierd op vrijdag 9 november 2018 in Brussel, van 9.00 tot 13.15 uur. 
Het Plan zet de bakens uit voor een duurzaam Vlaams geletterdheidsbeleid.
Uit VOCVO Nieuwsbrief.

 

 

Lees verder
09/10 Nederlands oefenen. Inspiratieparcours Nederlands. Brussel

Wil je een activiteit organiseren waarbij anderstaligen Nederlands kunnen oefenen? Ben je op zoek naar vernieuwende ideeën rond dit thema?

Kom dan naar het Inspiratieparcours Nederlands oefenen op 9 oktober in Brussel. De regisseurs en de projecten binnen de projectgroep Nederlands oefenen slaan er de handen in elkaar.
Uit VOCVO nieuwsbrief.

 

Lees verder
06/10 Week van het Nederlands. 6-13 oktober 2018.

De Week van het Nederlands, dit jaar van 6 tot en met 13 oktober, is dé gelegenheid om te laten zien wat uw organisatie doet en kan op het terrein van de Nederlandse taal.

Lees verder
05/10 Tweedaagse internationale TPRS-conferentie. Amsterdam

De Stichting TPRS Platform organiseert dit jaar weer een tweedaagse internationale TPRS-conferentie, op 5 en 6 oktober in Amsterdam, in het MUNDUS College.

 

Lees verder

Bekijk het laatste nummer: LES nr. 229

Column

In zinnen. Volle zinnen. Poëzie in de NT2 klas

In zinnen. Volle zinnen. Poëzie in de NT2 klas
Jampa

Mieke de Haan is huisdichter van Les. In deze column publiceert zij maandelijks een nieuw gedicht dat ze schrijft naar aanleiding van ervaringen van haar cursisten. Bij elk gedicht geeft ze ook een lestip.

Lees verder

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Ik wil advocaat worden

Waarom ze niet naar de havo mag? Het is de vraag van een meisje uit Afghanistan op de ISK. Haar neef mocht wel naar de havo. Waarom zij niet? Ze heeft nog niet het juiste taalniveau en zal via mbo 2 haar weg moeten vinden. Ondertussen werkt ze hard aan het leren van de taal en heeft ze altijd een boekje bij zich waarin ze moeilijke woorden opschrijft.

Lees verder
Column
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.