Agenda

25/01 Starterskit voor lesgevers Nt2 en alfa Nt2. Brussel

De starterskit is een tweedaagse vorming voor startende lesgevers NT2 en alfa Nt2 in het volwassenenonderwijs.

De eerste opleidingsdag bestaat uit twee sessies: 'Hoe lesgeven aan anderstalige volwassenen?' en 'Gedifferentieerd werken op maat van de cursist'. Op dag 2 kan je kiezen tussen twee trajecten: Nt2 of alfa Nt2. 

Voor aanmelding zie de site.

Bron: VOCVO-Nieuws, september 2017

Lees verder
17/09 Lancering nieuwe website van ‘het taalmuseum’. Leiden

Er komt een Taalmuseum in Leiden. Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe website voor het nieuwe museum. Deze website zal met de lancering van het Taalmuseum tijdens de Nacht van Kunst & Kennis op 17 september 2016 live gaan.

Tijdens de vierde editie van de Nacht van Kunst & Kennis op 17 september a.s. trapt het Taalmuseum officieel zijn activiteiten af met een programma tijdens de Nacht.

 

Lees verder
02/10 Schrijfprijs Nt2 2015-2016 Derde editie. De aftrap: Miniconferentie Creatief Schrijven voor docenten

In het schooljaar 2015/2016 organiseert Stichting Les voor de tweede maal de Schrijfprijs Nt2.

Alle Nt2-leerders in Vlaanderen en Nederland worden uitgenodigd om een verhaal te schrijven over het thema: Ontmoeten, hoe mijn wereld veranderde ...

Op vrijdagmiddag 2 oktober 2015 in Rotterdam vindt de aftrap plaats. Dan vindt er namelijk de miniconferentie Creatief Schrijven voor docenten plaats voor docenten om hen voor te bereiden op hun rol als begeleider van deelnemers aan de schrijfprijs wedstrijd van dit schooljaar.

Lees verder

Bekijk het laatste nummer: LES nr. 229

Column

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Ik wil advocaat worden!

Waarom ze niet naar de havo mag? Het is de vraag van een meisje uit Afghanistan op de ISK. Haar neef mocht wel naar de havo. Waarom zij niet? Ze heeft nog niet het juiste taalniveau en zal via mbo 2 haar weg moeten vinden. Ondertussen werkt ze hard aan het leren van de taal en heeft ze altijd een boekje bij zich waarin ze moeilijke woorden opschrijft.

Lees verder

In zinnen. Volle zinnen.

In zinnen. Volle zinnen.
De presentatie van mevrouw Q

Mieke de Haan is huisdichter van Les. In deze column publiceert zij maandelijks een nieuw gedicht dat ze schrijft naar aanleiding van ervaringen van haar cursisten. Bij elk gedicht geeft ze ook een lestip.

Lees verder

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Drie vrienden na de ISK

Soms trok hij even zijn wenkbrauwen op als hij iets zei, om zo de hele klas naar zijn hand te zetten. Zijn vriend ging dan achterin zitten, omdat hij rustig wilde werken. De laatste van het drietal bleef opletten en maakte altijd zijn huiswerk.

Lees verder
Column
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.