Agenda

17/09 Lancering nieuwe website van ‘het taalmuseum’. Leiden

Er komt een Taalmuseum in Leiden. Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe website voor het nieuwe museum. Deze website zal met de lancering van het Taalmuseum tijdens de Nacht van Kunst & Kennis op 17 september 2016 live gaan.

Tijdens de vierde editie van de Nacht van Kunst & Kennis op 17 september a.s. trapt het Taalmuseum officieel zijn activiteiten af met een programma tijdens de Nacht.

 

Lees verder
02/10 Schrijfprijs Nt2 2015-2016 Derde editie. De aftrap: Miniconferentie Creatief Schrijven voor docenten

In het schooljaar 2015/2016 organiseert Stichting Les voor de tweede maal de Schrijfprijs Nt2.

Alle Nt2-leerders in Vlaanderen en Nederland worden uitgenodigd om een verhaal te schrijven over het thema: Ontmoeten, hoe mijn wereld veranderde ...

Op vrijdagmiddag 2 oktober 2015 in Rotterdam vindt de aftrap plaats. Dan vindt er namelijk de miniconferentie Creatief Schrijven voor docenten plaats voor docenten om hen voor te bereiden op hun rol als begeleider van deelnemers aan de schrijfprijs wedstrijd van dit schooljaar.

Lees verder

19/11 online studiemiddag Gezondheid en Taal

Op vrijdag 19 november van 13.30-16.30 organiseren Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, Stichting Het Begint met Taal en ITTA een online studiemiddag over Gezondheid en Taal. De middag is voor NT2-docenten en voor taalcoachcoördinatoren.

Lees verder

Verschijning LES 227:

Verwacht oktober 2023

Bekijk het laatste nummer: LES nr. 226

Advertentie
Advertentie
Column

In zinnen. In volle zinnen

In zinnen.          In volle zinnen
Mussie

Mieke de Haan is huisdichter van Les. In deze column publiceert zij maandelijks een nieuw gedicht dat ze schrijft naar aanleiding van ervaringen van haar cursisten. Bij elk gedicht geeft ze ook een lestip.

Lees verder

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Drie vrienden na de ISK

Soms trok hij even zijn wenkbrauwen op als hij iets zei, om zo de hele klas naar zijn hand te zetten. Zijn vriend ging dan achterin zitten, omdat hij rustig wilde werken. De laatste van het drietal bleef opletten en maakte altijd zijn huiswerk.

Lees verder
Column
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.