De initiatiefnemers van het Taalmuseum zijn blij met de samenwerking: 'Taal is namelijk overal. Taal vormt en verbindt onze levens en relaties. En iedereen heeft er een mening over. Kortom: taal staat midden in de samenleving en heeft een maatschappelijke én een wetenschappelijke component. Daarmee is de samenwerking niet meer dan logisch: tijdens de Nacht van Kunst & Kennis laten we zien dat de wetenschap ons antwoorden geeft op de maatschappelijke vragen van onze tijd.'

Men programmeert verschillende activiteiten rondom taal tijdens het festival. Tijdens de Taal-talkshow kom je bijvoorbeeld alles te weten over de sociale aspecten van taal, met als vraag ‘Van wie is de taal?' Tijdens de Nacht maak je kennis met haar onderzoek en wordt je uitgedaagd om mee te denken.

 

Het Taalmuseum breidt na de Nacht van Kunst & Kennis haar activiteiten verder uit. Daarmee krijgt Leiden er een publieksinstituut van formaat bij: in het Taalmuseum staat taal in al haar facetten centraal. Niet in een gebouw, maar op diverse plaatsen in de stad.

 

 Lees verder: http://entaal.nl/ en op www.taalmuseum.nl