Agenda

18/03 Studiedag BVNT2 over coachen

De BVNT2 organiseert een online studiedag op 18 maart 2022 van 12.00uur tot 17.30uur.

Het centrale thema is Coachen. Hoe coach je jouw cursisten naar een nog beter resultaat, bijvoorbeeld in de taalles, op de participatieplek of de werkvloer? We hebben daarnaast veel interessante workshops in de line-up.

Binnenkort kun je meer informatie viden via de website en nieuwsbrief van de bvnt2.org.

Lees verder
11/02 Leren leren door coaching. Een workshop in achteroverleunen voor NT2 docenten.

Leren leren door coaching. Een workshop in achteroverleunen voor NT2 docenten. Het ITTA biedt een actieve, korte en vooral inspirerende workshop, waarin je: kennismaakt met coaching bij basisvaardigheden; inzicht krijgt in de waarde van leren leren voor een duurzaam effect op de leercompetenties en motivatie van de cursisten; leert wat je op de website www.lerenlerendoorcoching.nl kunt vinden om jouw competenties te vergroten.

Wie, wat, waar?

Datum: vrijdag 11 februari 2022, 15.00 – 17.00 uur

Locatie: via Zoom

Prijs: 75 euro

Minimaal aantal deelnemers: 10

Aanmelden kan hier.

 

Lees verder
14/01 webinar “Literacy and Second Language Learning for the Linguistic Integration of Adult Migrants” (LASLLIAM)

WEBINAR georganiseerd door the Council of Europe Reference Guide over “Literacy and Second Language Learning for the Linguistic Integration of Adult Migrants” (LASLLIAM) op vrijdag 14 januari 2022 15:00-17:00 (CET).

Aanmelden kan tot 3 januari 2022.Klik daarvoor op dit formulier.

Lees verder
15/01 Opleiding Observeren van collega's. VU-NT2

Heb je het observeren van collega’s in je takenpakket, als docent of als coördinator? En wil je dat systematischer aanpakken en een verantwoorde methodiek hanteren? VU-NT2 verzorgt een opleiding van drie online bijeenkomsten Nt2.
Data: vrijdag 15, 29 januari en 5 februari 2021 13.30 – 16.30 uur.

 

Lees verder
10/11 Workshops Hoe ga je met Wablieft aan de slag? Brussel

Wablieft, Centrum voor duidelijke taal, wil de wereld begrijpelijk maken met nieuws dat eenvoudig en duidelijk is en boeken die vlot lezen. Er is steeds meer interesse van scholen om Wablieft te gebruiken in de klas. Maar hoe doe je dat concreet?

Dit schooljaar is Wablieft gestart met nieuwe workshops: Hoe ga je met Wablieft aan de slag in je les?’  Welke Wablieft-producten passen het best bij je doelgroep? Hoe kan je lesinhoud koppelen aan de actualiteit? Hoe kan je leesplezier stimuleren? Voor onderwerpen en data zie de agenda. De eerste workshops vinden plaatst op 10 en 12 november in Brussel.

Lees verder

19/11 online studiemiddag Gezondheid en Taal

Op vrijdag 19 november van 13.30-16.30 organiseren Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, Stichting Het Begint met Taal en ITTA een online studiemiddag over Gezondheid en Taal. De middag is voor NT2-docenten en voor taalcoachcoördinatoren.

Lees verder

Verschijning LES 227:

Verwacht oktober 2023

Bekijk het laatste nummer: LES nr. 226

Advertentie
Advertentie
Column

In zinnen. In volle zinnen

In zinnen.          In volle zinnen
Mussie

Mieke de Haan is huisdichter van Les. In deze column publiceert zij maandelijks een nieuw gedicht dat ze schrijft naar aanleiding van ervaringen van haar cursisten. Bij elk gedicht geeft ze ook een lestip.

Lees verder

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Drie vrienden na de ISK

Soms trok hij even zijn wenkbrauwen op als hij iets zei, om zo de hele klas naar zijn hand te zetten. Zijn vriend ging dan achterin zitten, omdat hij rustig wilde werken. De laatste van het drietal bleef opletten en maakte altijd zijn huiswerk.

Lees verder
Column
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.