Agenda

10/11 Workshops Hoe ga je met Wablieft aan de slag? Brussel

Wablieft, Centrum voor duidelijke taal, wil de wereld begrijpelijk maken met nieuws dat eenvoudig en duidelijk is en boeken die vlot lezen. Er is steeds meer interesse van scholen om Wablieft te gebruiken in de klas. Maar hoe doe je dat concreet?

Dit schooljaar is Wablieft gestart met nieuwe workshops: Hoe ga je met Wablieft aan de slag in je les?’  Welke Wablieft-producten passen het best bij je doelgroep? Hoe kan je lesinhoud koppelen aan de actualiteit? Hoe kan je leesplezier stimuleren? Voor onderwerpen en data zie de agenda. De eerste workshops vinden plaatst op 10 en 12 november in Brussel.

Lees verder
24/03 Vormingsaanbod DocAtlas-Antwerpen

 

DocAtlas heeft interessante vormingen voor het volwassenonderwijs in het aanbod.

De Workshop: Dramatische expressie voor NT2 mer Romeo en Julia op 24 maart 2020 is er een van.

 

Meer vormingen van Documentatiecentrum Atlas vind je hier.

Lees verder
22/11 Het Schoolvak Nederlands. HSN-Conferentie Onderwijs Nederlands 2019

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2019 vindt de HSN-conferentie Onderwijs Nederlands plaats in Zwolle.
De HSN-conferentie is een jaarlijkse conferentie over het onderwijs Nederlands in alle delen van Nederland en Vlaanderen, en op alle niveaus: primair en secundair onderwijs, beroepsonderwijs, hoger onderwijs, Nederlands voor anderstaligen.

Lees verder
05/10 Week van het Nederlands, 5 t/m 12 oktober 2019: Nederlands oefenen bij museum DIVA in Antwerpen

van 5 tot en met 12 oktober is er weer de Week van het Nederlands. Op het programma staan weer volop lezingen, debatten, kortingsacties, uw taalproducten onder de aandacht brengen, leesbevordering, taalspelletjes, symposia of workshops, het kan allemaal in de Week van het Nederlands. Zie voor activiteiten in Vlaanderen ook bij de Mededelingen.

 

 

Lees verder
13/09 Start Korte opleiding Alfabetisering NT2 van VU-NT2

Wil je je verder specialiseren in het werken met (jong)volwassen alfacursisten? Dan is de praktijkgerichte korte opleiding Specialist Alfabetisering NT2  van VU-NT2 iets voor jou.
Op 13 september 2019 start een nieuwe serie van vijf bijeenkomsten op de Vrije Universiteit Amsterdam. 

 

 

Lees verder

Bekijk het laatste nummer: LES nr. 230

Column

In zinnen. Volle zinnen. Poëzie in de NT2 klas

In zinnen. Volle zinnen. Poëzie in de NT2 klas
Jampa

Mieke de Haan is huisdichter van Les. In deze column publiceert zij maandelijks een nieuw gedicht dat ze schrijft naar aanleiding van ervaringen van haar cursisten. Bij elk gedicht geeft ze ook een lestip.

Lees verder

Doorgestroomd

Doorgestroomd

Doorgestroomd - Ik wil advocaat worden

Waarom ze niet naar de havo mag? Het is de vraag van een meisje uit Afghanistan op de ISK. Haar neef mocht wel naar de havo. Waarom zij niet? Ze heeft nog niet het juiste taalniveau en zal via mbo 2 haar weg moeten vinden. Ondertussen werkt ze hard aan het leren van de taal en heeft ze altijd een boekje bij zich waarin ze moeilijke woorden opschrijft.

Lees verder
Column
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van Les.