Het onderwijs Nederlands bevindt zich in de kern van elk onderwijscurriculum. Binnen de HSN Onderwijs Conferentie Nederlands trachten de deelnemers antwoorden te zoeken op de vaak complexe en moeilijke oefening die het onderwijs Nederlands met zich meebrengt, vaak in een meertalige context. 

De conferentie wordt in het format aangeboden dat haar ‘groot’ heeft gemaakt: een forum aanbieden aan allen die bij de ontwikkelingen van het onderwijs Nederlands in Vlaanderen en Nederland betrokken zijn en dat in alle omgevingen waarin en alle niveaus waarop Nederlands geleerd wordt.
In elf verschillende stromen worden 80 presentaties verzorgd. De conferentie is uitdrukkelijk Nederlands-Vlaams, zodat wederzijds gebruik gemaakt kan worden van didactische ontwikkelingen.

 

De HSN-Conferentie is op 22 en 23 november op Windesheim, Campus 2-6 8017 CA Zwolle. Nadere informatie over programma, kosten en aanmelding is te vinden op https://hsnconferentie.org. Op deze site vindt u ook een folder om te downloaden en door te sturen naar collega’s.