Programma I blijkt met de huidige cesuren al een goede representatie van het niveau B1. De examens Spreken en Schrijven van Programma II kunnen met een kleine cesuuraanpassing nog sterker gekoppeld worden aan het B2-niveau. Vanaf 1 januari 2016 zal de zak-/slaaggrens van de examens Spreken en Schrijven van Programma II dan ook iets hoger komen te liggen.

 

Er verandert inhoudelijk niets aan het examen zelf en ook niet aan examentaken. Deze blijven gericht op werk en opleiding. Ook de wijze waarop het examen wordt beoordeeld verandert niet. De lat voor de examens Schrijven en Spreken van Programma II zal met deze aanpassing iets hoger komen te liggen. De verwachting is dat de slaagpercentages voor Schrijven en Spreken daarmee op ongeveer hetzelfde niveau komen als voor Lezen en Luisteren. Wie kandidaten voorbereidt op deze Staatsexamens NT2 Programma II moet er rekening mee houden dat zij hoger moeten scoren om ze te behalen. Het gaat hierbij om een kleine verhoging.

Meer hierover kunt u lezen in Lesonline www.tijdschriftles.nl of op www.hetcvte.nl/nieuws/20150713/staatsexamen_nt2_spreken_programma