Om scholen op weg te helpen, schreven Kennispunt MBO Taal en Rekenen en Stichting Lezen de handreiking Heel mbo leest!. Ze gebruikten daarbij de input van verschillende mbo-scholen die al ervaring hebben met een leesoffensief. Inspiratie, waardevolle tips én valkuilen vind je bij de praktijkvoorbeelden. En je zult zien dat het leesoffensief net zo divers is als het mbo-onderwijs zelf!

 

De Handreiking Leesoffensief – ‘Heel mbo Leest!’  bevat praktische tips en handvatten om met lezen aan de slag te gaan. Vanwege de enorme diversiteit in het mbo-onderwijs en de wijze waarop het leesoffensief wordt vormgegeven, dient de handreiking gelezen te worden als een wegwijzer, want dé handreiking voor hét leesoffensief bestaat niet!

De Handreiking Samenwerking met de Bibliotheek geeft uitleg over de manier waarop lokale bibliotheken scholen kunnen ondersteunen bij een leesoffensief. En in de publicatie Young Adult literatuur – een wereld aan mogelijkheden, legt onderzoeker Linda Ackermans uit wat de meerwaarde is van Young Adult literatuur en hoe dit genre ingezet kan worden in het mbo.

Het volledige leesoffensief vind je hier. Meer over het leesoffensief in het kort.