Het is een online tool waarmee leerders zelf hun leerdoelen kunnen selecteren. Je vindt een verzameling functionele taalleerdoelen die weer onderverdeeld zijn in specifieke subcategorieën. Per leerdoel zijn er situaties of handelingen geformuleerd waar taal en/of digitale vaardigheden voor nodig zijn waar een volwassene in Nederland of Vlaanderen mee te maken kan krijgen.

In principe kan een leerder met een taalniveau van A2 en redelijke studievaardigheid hier zelf mee aan de slag. Voor leerders met een lager taalniveau is intensievere begeleiding nodig, bijvoorbeeld door bepaalde termen uit te leggen of door een voorselectie van doelen of domeinen te maken. Op NT2-leerdoelen.org kunnen leerders leerdoelen selecteren, op prioriteit ordenen en opslaan of afdrukken. Zo kunnen ze gedurende hun taaltraject de voortgang bijhouden.

Het gedeelte voor begeleiders bevat praktische richtlijnen voor het werken met de leerdoelen tijdens intakegesprekken, individuele begeleiding en groepssessies. Hier vind je ook praktijkvoorbeelden, materiaal en verwijzingen naar aanvullende informatie.

Meer lezen over hoe deze tool tot stand is gekomen kan hier