Literatuur verbindt

Lezen is belangrijk. Ook voor nieuwkomers. Juíst voor hen. En dat kunnen we niet alleen makkelijker maken, maar ook leuker. Want het motto van uitgeverij Eenvoudig Communiceren is: lezen is voor iedereen. UItgangspunt is dat lezen bijdraagt aan de ontwikkeling van mensen. En aan een betere maatschappij. Want literatuur verbindt. En klassiekers helemaal. Verhalen over liefde, angst, geluk en dood zijn universeel. Ongeacht de nationaliteit of culturele achtergrond van de lezer. Zo ligt de nadruk op de overeenkomsten tussen mensen, in plaats van op de verschillen.

 

Nieuwe titels

De nieuwste titels in de serie Literatuur voor beginners zijn Eline Vere (Louis Couperus, 1889), De kleine Johannes (Frederik van Eeden, 1884) en Kees de jongen (Theo Thijssen, 1923). Stuk voor stuk prachtige verhalen. Over de ongelukkige Haagse jonge vrouw Eline Vere, die haar draai in het leven maar niet vindt. Over de rijke fantasiewereld van de kleine Johannes en zijn leerzame avonturen met pratende insecten. En over de schooltijd van de eenvoudige Amsterdamse arbeidersjongen Kees Bakker, die zo graag bijzonder wil zijn.

 

Alle boeken in Literatuur voor beginners zijn voorzien van het onafhankelijke keurmerk Makkelijk Lezen. Kijk voor het gehele aanbod op www.eenvoudigcommuniceren.nl.

 

De boeken zijn handzaam van formaat en hebben een overzichtelijke lay-out. De tekst bestaat uit korte, begrijpelijke zinnen. Eventuele moeilijke woorden zijn schuingedrukt en staan uitgelegd in een woordenlijst. Elke titel begint met een inleiding over de periode waarin het boek geschreven is.

De boeken vormen samen met de docentenhandleiding en het bijbehorende lesmateriaal een compleet lespakket. De drie nieuwste titels zijn vanaf nu verkrijgbaar in de Eenvoudig Communiceren webshop.