Mijn naam is Anne. Dagboekbrieven van Anne Frank

Marian Hoefnagel
Deze uitgave van de dagboekbrieven van Anne Frank is speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar die niet zo makkelijk lezen. Het is een makkelijke versie van het beroemdste dagboek ter wereld: Het Achterhuis. In elke dagboekbrief begint Anne Frank met 'Lieve Kitty'. Ze vertelt Kitty over haar dromen, twijfels en verlangens. Mijn naam is Anne is tot stand gekomen in samenwerking met de Anne Frank Stichting en bevat bijzonder beeld uit de digitale expositie van Het Achterhuis. Nieuwsgierig?

En kijk hier 
het filmpje!

 

 

Anne Frank in het kort

Marian Hoefnagel
Dit boek is de extra makkelijke biografie van Anne Frank, voor mensen die op weg zijn naar A2-niveau. Anne Frank in het kort 
 vertelt over het leven van de joodse Anne. In 1942, tijdens de Tweede Wereldoorlog, moest zij onderduiken. In haar dagboek schrijft ze over deze tijd. De biografie is een combinatie van dagboekfragmenten en Anne’s levensverhaal. Eerder publiceerde Eenvoudig Communiceren al Anne Frank, haar leven: een biografie over Anne Frank op leesniveau A2/B1. De vraag naar een toegankelijke biografie bleek gigantisch. Daarom is er nu ook Anne Frank in het kort, met illustraties en op leesniveau A1/A2.