Van Dale Pocketwoordenboeken Nederlands-Marokkaans en Marokkaans-Nederlands.
Bij Van Dale verschenen de Van Dale Pocketwoordenboeken Nederlands-Marokkaans en Marokkaans-Nederlands. Speciaal gemaakt voor iedereen, met of zonder Marokkaanse wortels, die beter Marokkaans wil leren of interesse heeft in de taal. De boeken zijn geschreven in Latijns schrift.
‘Waar kan ik een woordenboek Nederlands-Marokkaans vinden?’ is een veelgehoorde vraag van cursisten aan taaldocent en auteur Ankie van Pel. Dit was de achterliggende motivatie voor twee jaar noste arbeid aan de publicaties.
Voor wie?
Deze Pocketwoordenboeken zijn interessant voor iedereen met een Marokkaanse achtergrond die zelf minder goed Marokkaans-Arabisch spreekt en meer wil weten over de moedertaal van zijn (groot)ouders, voor mensen die in hun werk te maken hebben met sprekers van het Marokkaans, of die een taalcursus volgen en natuurlijk voor iedereen die op reis gaat naar Marokko. Daarnaast kun je je met Marokkaans-Arabisch ook verstaanbaar maken in grote delen van Algerije en Tunesië.
Inhoud
De Pocketwoordenboeken Marokkaans bevatten elk ca. 12.500 veel voorkomende woorden. Met verschillende voorbeelden en uitdrukkingen krijg je veel informatie over de Marokkaans-Arabische taal.
Bovendien geeft de uitleg over de taalsituatie in de Arabische Wereld en in Marokko de gebruiker een goed beeld van de verschillende taalgroepen, de al dan niet geschreven (officiële) talen en de vele dialecten in deze gebieden.
Het Marokkaans-Arabisch is geen officieel geschreven taal, maar om deze toch te kunnen noteren, is het Latijnse schrift gebruikt. Daarmee zijn deze boeken een van de weinige bronnen van geschreven Marokkaans. Een duidelijke uitleg van het gebruikte transcriptiesysteem helpt de lezer eenvoudig op weg. Ook vind je het klankenstelsel van het Marokkaans-Arabisch en een beknopt overzicht van de Marokkaanse grammatica.
Van Dale Pocketwoordenboeken Nederlands-Marokkaans en Marokkaans-Nederlands
Verkrijgbaar in de (internet)boekhandel en in de Van Dale-webwinkel.
De prijs is € 10,99 per deel (ca. 225 pagina’s).
Grootmoeder
Mieke de Haan is huisdichter van Les. In deze column publiceert zij maandelijks een nieuw gedicht dat ze schrijft naar aanleiding van ervaringen van haar cursisten. Bij elk gedicht geeft ze ook een lestip.
Lees verderBloemen voor Syrische moederdag
Johanne Bree is NT2-docent en geeft op dit moment les aan een inburgeringsgroep die de Z-route volgt. Ze laat ons meegenieten van het wel en wee in haar klas. Deze keer brengt een mooie bos bloemen het gesprek op Moederdag.
Lees verderWil je schrijven over jouw eigen lespraktijk? Voor Tijdschrift Les zijn we altijd op zoek naar publicaties over de NT2-werkvloer. Daarom zijn we op zoek naar docenten die – als de gelegenheid zich voordoet - voor Les willen schrijven.
LEES MEER