De gids behandelt woorden zoals ‘huppekee’, ‘mwah’ en ‘tsjonge’, en geeft uitleg over de (slordige) uitspraak, het gebruik en de herkomst van typische spreektaal-woorden. Ook zaken zoals het gebruik van ‘ie’ in plaats van ‘hij’, woorden zonder meervoud (‘vent’) en zelfs vloeken in het Nederlands komen aan bod.
De taalgids is gericht op halfgevorderde en gevorderde studenten en cursisten, die zich niet alleen het Nederlands uit de lesboeken en het klaslokaal eigen willen maken, maar ook het echte, alledaagse Nederlands zoals dat gesproken wordt op straat, in de winkel of op een verjaardag. Ook voor lezers van wie Nederlands de moedertaal is, is dit een lezenswaardige gids vol feitjes over hun eigen taalgebruik waar ze zich vaak niet of nauwelijks van bewust zijn.

Dr. Lijntje Pronk geeft al vijftien jaar Nederlands aan buitenlandse studenten en expats. Cursisten van over de hele wereld hebben in het klaslokaal en via skype Nederlands van haar geleerd.

 

Lijntje Pronk, Speaking Dutch like a Native: a Quick Guide to Colloquial Dutch Uitgever: Taalbureau TX-T
ISBN 9789082089929 (paperback), ASIN B08BRVVFVD (e-book)

Hier vindt u een aantal voorbeeldpagina’s uit het boek. Een recensie-exemplaar wordt u op verzoek toegestuurd (info@taalbureautxt.nl).

Voor meer informatie: Lijntje Pronk, Email: lijntjepronk@taalbureautxt.nl.
Telefoonnummer: 06-45632785
info@taalbureautxt.nl