Per thema maakt de Canon beroepsonderwijs onderzoek, en wet- en regelgeving, websites en deskundigen toegankelijk. Zo heeft u altijd relevante kennis over het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie op een snelle en overzichtelijke manier voorhanden.

 

Wat is de Canon precies?

De Canon beroepsonderwijs is een verzameling artikelen over verschillende onderwijsinhoudelijke zaken in het mbo en de volwasseneneducatie. Geschreven door experts uit onderzoek, beleid en het werkveld. Praktisch, goed onderbouwd en actueel. De Canon is continu in ontwikkeling en eigenlijk nooit af. Voor wie?

Uitgangspunt voor de Canon is de dagelijkse praktijk van de docent. Maar door de variëteit aan onderwerpen is de Canon handig voor iedereen die werkt in of met het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie.

 

Hoe ziet de Canon eruit?

De Canon is gebaseerd op acht thema’s. Zeven van deze thema’s sluiten nauw aan bij de SBL-competenties van docenten in het mbo. Een van de thema’s is speciaal gewijd aan volwasseneneducatie. Onder ieder thema vallen verschillende artikelen. Bijvoorbeeld over de huidige wet- en regelgeving voor het beroepsonderwijs, over leerprocessen, voortijdig schoolverlaten of examinering. Of over de organisatie van het volwassenenonderwijs . In elk artikel verwijzen we naar relevante literatuur, (beleids)documenten of websites. Zo kunt u altijd meer lezen als u zich verder wilt verdiepen in een onderwerp.

Voor meer infotmatie zie de site