Het project was aangekondigd in de beleidsnota van minister voor Brussel Sven Gatz (Open Vld) over de lopende regeerperiode.

“Voor veel jongeren die afstuderen in het Franstalig onderwijs in Brussel is een gebrek aan een degelijke kennis van het Nederlands een serieuze handicap bij het zoeken naar een job,” zegt Segers. Volgens het parlementslid is het Nederlands geen ‘sexy keuze’ voor jongeren en bieden sommige scholen enkel Engels aan.

Daarom lanceert het Huis van het Nederlands Brussel eind augustus een sensibiliseringscampagne met een proefproject. Dat focust vooral op technische scholen en laat leerlingen onder andere een wandeling maken door Brussel, om hen te tonen waar er Nederlands gesproken wordt in Brussel en waarom ze de taal nodig hebben.

Heel wat Nederlandstalige Brusselse instellingen dragen bij aan het project. Zo zullen onder andere Muntpunt, De Beursschouwburg en ook BRUZZ meewerken aan verschillende opleidingen en workshops. Na de pilootfase volgt er in 2017 een structureel aanbod Nederlands voor Brusselse Franstalige scholen. 

Voor meer informatie zie de site.