Taalkit DUTCH
Eind 2015 hebben CINOP en ETV.nl het initiatief genomen voor de ontwikkeling van de Taalkit DUTCH. Speciaal voor dit doel is er nu een aparte website: www.taalkitdutch.nl, met alles wat u moet weten over dit (gratis) taalpakket voor vluchtelingen zonder status.
De nieuwe website is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met de Taalkit DUTCH of met het (gratis) taalpakket aan de slag wilt. U vindt er alle startersinformatie, waaronder flyers in het Arabisch, Tigrinya en het Engels. Ook kunnen bezoekers via een video en interviews een indruk krijgen hoe de methode in de praktijk werkt.
Verder bevat de site alle materialen die (taal)vrijwilligers en begeleiders nodig hebben om het taalpakket te gebruiken. Naast het online platform met leerroutes (op Oefenen.nl), is er een handleiding voor begeleiders, verbeterd materiaal voor de deelnemers en een programma voor 20 weken.
De Nederlandse bibliotheken verstrekken inlogcodes voor het online deel. Het offline materiaal kan eenvoudig worden gedownload worden van de nieuwe website.
Momenteel wordt de Taalkit DUTCH volop gebruikt door vrijwilligers in bibliotheken, asielzoekerscentra en andere instellingen die vluchtelingen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal. We zijn trots dat ons maatschappelijke initiatief daadwerkelijk ten goede komt aan de doelgroep vluchtelingen zonder status. Hier vindt u de nieuwe website: www.taalkitdutch.nl
De Taalkit DUTCH is een initiatief van CINOP en ETV.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Bibliotheek, de Bibliotheek, ProBiblio, Cubiss, Taal aan Zet, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Idee aan Zee, Emmia, Enzodus, Mevrouw van Mulken, Taal & Educatie/Fouke Jansen en Knup Fuhri Snethlage.
Grootmoeder
Mieke de Haan is huisdichter van Les. In deze column publiceert zij maandelijks een nieuw gedicht dat ze schrijft naar aanleiding van ervaringen van haar cursisten. Bij elk gedicht geeft ze ook een lestip.
Lees verderBloemen voor Syrische moederdag
Johanne Bree is NT2-docent en geeft op dit moment les aan een inburgeringsgroep die de Z-route volgt. Ze laat ons meegenieten van het wel en wee in haar klas. Deze keer brengt een mooie bos bloemen het gesprek op Moederdag.
Lees verderWil je schrijven over jouw eigen lespraktijk? Voor Tijdschrift Les zijn we altijd op zoek naar publicaties over de NT2-werkvloer. Daarom zijn we op zoek naar docenten die – als de gelegenheid zich voordoet - voor Les willen schrijven.
LEES MEER