Tekstenboek

De methode bestaat uit een aantrekkelijk vormgegeven tekstenboek dat doet denken aan een glossy magazine, en een werkboek. In elke les komen een wat langere tekst en twee kortere satelietteksten aan bod, waardoor de leerling kennis maakt met een groot aantal verschillende tekstsoorten. De onderwerpen van de teksten sluiten aan op de belevingswereld van jongeren, waardoor ze uitnodigen tot lezen. Het niveau van de teksten klimt op van A2 naar B1 > 1F.

 

Werkboek

In het werkboek wordt de leerling in een aantal fasen vertrouwd gemaakt met de teksten. De teksten bevatten veel nieuwe woorden die snel opgenomen worden in de actieve woordenschat, doordat zij vaak terugkomen in de oefeningen en in de toetsen bij de methode. Daarnaast leert de leerling diverse lees- en woordraadstrategieën en wordt veelvuldig geoefend met het gebruik van de context. Speelse en gevarieerde oefeningen zorgen ervoor dat leerlingen met plezier aan hun tekstbegrip werken.

 

Toetsen

De methode bestaat uit 18 blokken van drie lessen. Na elke les maakt de leerling een woordentoets en na een blok volgt een leesvaardigheidstoets. In de loop van het daarop volgende blok kan een woordenmixtoets worden gedaan, waarin de woorden uit het voorgaande blok nogmaals worden bevraagd.

De toetsen zijn opgenomen in een digitale docentenhandleiding die bij aanschaf van de methode gratis wordt toegestuurd.

LEES MEE >> NT2 is een gezamenlijke uitgave van Diataal en Edutekst. Meer informatie en proefkaternen van de methode zijn te vinden via de site.