Met de Schrijfprijs Nt2 wil Stichting Les in samenwerking met de Nederlandse Taalunie, Stichting Lezen en Schrijven en uitgeverij Boom de Nt2-leerders stimuleren tot creatief schrijven waarbij plezier in het schrijfproces voorop staat.

 

De prijs is gegaan naar de Nt2-leerder die binnen zijn categorie (Alfa, A1/A2, B1/B2 en ISK/OKAN) het beste verhaal of gedicht schreef over het thema: Hier voel ik me thuis, mijn plek, mijn stad!

 

In 2010 organiseerde de Nederlandse Taalunie de Nt2 Schrijfprijs naar aanleiding van haar 30ste verjaardag. Stichting Les heeft dit initiatief overgenomen omdat zij op haar beurt in 2012 haar 30ste verjaardag vierde!

 

De prijs

 

Op 16 mei namen de winnaars in de vier verschillende categorieën hun prijs in ontvangst  (€250,- + certificaat) uit handen van juryvoorzitter Geert Joris (voorzitter jury), algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie, en van Bastienne Tholen, voorzitter van de Stichting LES.
Het muzikale duo Lennaert & de Bonski’s droeg voor en na de uitreiking met hun ‘interactieve’ liedjes bij aan de zeer geslaagde middag.  

 

De winnende teksten waren:

Alfa: Ik voel me thuis in Kortrijk van Sabrina Noori   

A1/2: Een plaats om te blijven van Nils-David Naujoks   

B1/2: Van huizen en mensen van Jan Urban                

ISK/OKAN: Mijn Moederland van Elena Stoeva


De vier winnende teksten zijn te vinden op de site van de schrijfprijs Nt2 en ook gepubliceerd in Les 188, mei 2014. Bovendien zijn ze met de shortlist (veertig teksten) mooi vormgegeven en gebundeld in het boekje Hier voel ik me thuis, mijn plek, mijn stad! (Uitgeverij Boom)

Meer weten? Kijk op www.schrijfprijsnt2.org

 

Artikelen naar aanleiding van de prijsuitreiking:

 

NRC Handelblad 16 mei 2014

De Standaard 17 mei 2014