In de animatiefilm vertelt acteur Pol Goossen het verhaal van Gloria, Samira en Ludwik. Drie mensen die naar school gaan om Nederlands te leren. ‘Ik dacht dat Nederlands leren voor iedereen in dezelfde rechte lijn verloopt. Dat je aan het einde van de weg goed Nederlands spreekt.’ zegt Pol.

 

De weg naar goed Nederlands is echter lang en vol hindernissen. Dezelfde inspanningen leiden niet tot identieke resultaten. En het uiteindelijke doel blijkt niet voor iedereen bereikbaar. Steek energie in de wens om elkaar te begrijpen, ook als iemand er niet in slaagt om goed Nederlands te spreken. Het is een grote uitdaging in een samenleving die Nederlands ziet als de belangrijkste sleutel tot integratie.

Voor meer informatie: Ann Graulus, opbouwwerkster bij Samenlevingsopbouw Antwerpen stad, tel. 0473 85 37 05, ann.graulus@samenlevingsopbouw.be


De initiatiefnemers voor de film zijn de sector Samenlevingsopbouw en de Centra voor Basiseducatie. Zij kregen de inhoudelijke en financiële steun van de Huizen van het Nederlands. De animatiefilm is gemaakt door Studio Camp in samenwerking met Theater Vonk.