De winnaars in vier verschillende categorieën (Alfabetisering, de  ERK-niveaus A1/A2 en B1/B2, en Isk/Okan) namen hun prijs in ontvangst  (€ 250,- + certificaat) uit handen van jurylid Joke Drijkoningen en van Bastienne Tholen, voorzitter van de Stichting LES. Ook werd de winnaars door de Schrijversacademie deelname aan een workshop creatief schrijven aangeboden.

De winnende gedichten werden voorgedragen door de Vlaamse dichter Peter Theunynck.

De winnende teksten waren:

 

ISK/OKAN: Ben je daar geweest?, Beverlyn Limpiada

 

Alfa ISK/OKAN: Verweg-Dichtbij, Jasmin Mohamed

 

Niveau A: Er is een beetje licht, Basel Alkassab

 

Niveau B: Mogen we dat?, Ghiath Kaddah  

 

Niveau B,Aanmoedigingsprijs: Een oceaan verderop, Javier Rameix

 

ISK-B, Aanmoedigingsprijs: Ver weg, dichtbij, Marcel Kepa

 

Alle genomineerde teksten zijn te vinden op de site van de schrijfprijs Nt2. Bovendien zijn ze met de shortlist (ca. vijftig teksten) mooi vormgegeven en gebundeld in het boekje Ver weg, dichtbij (Uitgeverij Boom).

De winnende teksten zijn ook gepubliceerd in Les 206 (mei 2016).

Meer weten? Kijk op www.schrijfprijsnt2.org

Het was in alle categorieën voor de jury een moeilijke keus. Daarom werden er ook twee aanmoedigingsprijzen uitgereikt.

Na de uitreiking verzorgde het theatergezelschap De Nederlandse Taalshow een sprankelende interactieve quiz waarin ze het publiek uitdaagden te spelen met de Nederlandse taal. Hun show vol humor, zang en dans droeg bij aan de zeer geslaagde middag.  

 

Het doel van het project is volwassen en jeugdige Nt2-leerders te inspireren en uit te dagen tot vrij en creatief schrijven, waarbij het plezier in het schrijfproces centraal staat. We organiseerden dit schooljaar voor de derde keer een schrijfwedstrijd waarin de deelnemers een tekst van maximaal 500 woorden konden insturen. 

We willen met de prijs het Nt2-onderwijs en de plek die Nt2-leerders in Vlaanderen en Nederland innemen op een positieve manier in het zonnetje zetten.

Het project startte op het Lescongres van vrijdag 7 oktober 2017 met workshops voor docenten rond verschillende aspecten van vrij en creatief schrijven voor Nt2-leerders.

In 2010 organiseerde de Nederlandse Taalunie de Nt2 Schrijfprijs naar aanleiding van haar 30ste verjaardag.