Nieuw: Nationaal Onderwijs Debat 


Een van de hoogtepunten is het Nationaal Onderwijs Debat, een nieuw onderdeel dat is bedoeld om een bijdrage te leveren aan de versterking en verbetering van het onderwijs in Nederland. Betrokkenen uit het vakgebied – schoolleiders, directies en bestuurders – wisselen standpunten uit over actuele vakinhoudelijke onderwerpen, om zo tot breed gedragen inzichten en oplossingen te komen. Het debat staat in het teken van ‘Gepersonaliseerd Leren’ en de (technologische, maatschappelijke en politieke) mogelijkheden voor onderwijs op maat, in het belang van optimale talentontwikkeling van leerlingen.

 

Onderwijs Academie & thema’s 


Een terugkerend onderdeel van de NOT is de Onderwijs Academie voor , VO en MBO in samenwerking met de adviesraad: dit jaar met seminars over onder andere ‘Toetsing in het onderwijs’, ‘De toekomst van het leraarschap’, ‘Talentontwikkeling’ en ‘De digischool’. Verder staan verschillende andere thema’s centraal tijdens de NOT 2015, waaronder ‘Het Jonge Lerarenplan’ en ‘Kennisnet’. Ook zijn er weer tientallen straten en pleinen ingericht die geheel in het teken van een specifiek onderwerp staan, zoals dyslexiemuziek en techniek. Nieuw deze editie zijn het Jonge Kind Plein, het Opleidingenplein en de Verkeersstraat. Daarnaast staat ook het segment Leren en Onderwijzen met ICT weer op het programma.

 

Innovatie Award & Route 2015 


Onder de naam Innovatie Award & Route worden tijdens de NOT 2015 nieuwe of vernieuwende producten of diensten in de schijnwerpers gezet. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen van exposanten. De jury bestaat uit Andrew Niemeijer (vicevoorzitter lerarenkamer), Tinque Klapwijk (leraar van het jaar 2013 PO), Jan Willem van den Bos (leraar van het jaar 2013 VO) en Sara Albone (leraar van het jaar 2013 MBO). Er zijn drie categorieën: PO, VO en MBO. Per categorie worden tien inzendingen genomineerd. Inschrijven kan tot 1 oktober via de website. Hier is ook het reglement te vinden.