Programma

Het is een dag bomvol inspiratie rond oefenkansen Nederlands. Doorheen het parcours vind je lezingen, workshops, een inspiratiemarkt en veel boeiende ontmoetingen.

Op de EXPO maak je kennis met een bonte mix aan organisaties. Je gaat er in gesprek, voelt, proeft, experimenteert... Je kan ook deelnemen aan sleutelsessies over de praktijk van de oefenkansen en over het duurzaam ondersteunen van activiteiten om Nederlands te oefenen. Of je volgt twee van de vijftien leerrijke workshops. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt. 
Schrijf je dus snel in.

 

Bekijk het volledige programma

Rode draad: projectoproep ‘Nederlands oefenen’

Je leert een taal veel sneller als je kan participeren en oefenen in een reële context. Daarom maakte de Vlaamse regering middelen vrij voor de projectoproep ‘Nederlands oefenen’. 21 projecten werken inmiddels een jaar aan het opzetten en verdiepen van hun methodiek. Ze tonen graag wat ze nu al bereikt hebben. Dat is de rode draad doorheen het inspiratieparcours.

Praktisch

  • Wanneer? De activiteit vindt plaats op dinsdag 9 oktober van 9.30 tot 16.45 uur.
  • Waar? Het inspiratieparcours loopt doorheen het Herman Teirlinckgebouw op de site van het Brusselse Thurn & Taxis.
  • Inschrijven? Deelnemen is gratis. Maar je moet je wel inschrijven voor 29 september. Omdat de meeste workshops een maximum aantal deelnemers hebben, is snel inschrijven de boodschap. Uitzondering: als je enkel de EXPO bezoekt, hoef je je niet in te schrijven.

Praktisch overzicht